Locations
Exide Technologies is met haar vestigingen in meer dan 80 landen en met meer dan 120 jaar ervaring in de sector een van ‘s werelds grootste producenten en recyclers van lood-zuur accu’s. Het bedrijf ontwikkelt state-of- the-art oplossingen voor mobiele energieopslag voor de automobielsector en de industriële markt . Toonaangevende auto-, vrachtwagen- en heftruckfabrikanten kiezen voor Exide Technologies als leverancier voor hun eerste montage producten. Daarnaast belevert Exide eveneens de vervangingsmarkt met een portfolio van succesvolle en bekende merken.

Exide Transportation produceert en commercialiseert een volledig gamma accu’s voor personenwagens, trucks, landbouwmachines, marine en vrijetijdstoepassingen en motorfietsen. De afdeling GNB Industrial Power legt zich toe op de ontwikkeling van producten voor de efficiënte opslag van energie voor tractie-toepassingen zoals heftrucks, reinigingsmachines en andere commerciële elektrische voertuigen, en netwerkpower toepassingen zoals telecommunicatie, hernieuwbare energiebronnen en Uninterruptible Power Supply-systemen (UPS ).

De ingenieurs van Exide hebben steeds een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van innovaties voor de industrie. De ISO/TS - gecertificeerde productiefaciliteiten van Exide zorgen ervoor dat de producten die Exide produceert, gemaakt werden met een maximale efficiëntie en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, terwijl elke belasting van het milieu tot een minimum herleid wordt.

Het uitgebreide verkoop-en distributienetwerk van Exide biedt een maximale service en zorgt steeds voor een stipte levering aan haar klanten. Exide wil eveneens een positieve bijdrage aan het milieu leveren. In de recycling faciliteiten met wereldklasse van het bedrijf worden oude accu’s verwerkt tot bruikbare materialen voor de productie. Naast accu’s levert Exide levert ook diensten, accessoires en energy-consulting aan haar klanten.

Voorbereid op weg naar de toekomst

Het Europese wagenpark evolueert met een ongeziene snelheid. Wetgevers hebben stricte doelstellingen opgelegd aan de autoindustrie, die zich verplicht ziet om de CO2 uitstoot tegen 2015 tot 130g/km en tegen 2021 zelfs tot 95g/km te reduceren. Dit is een daling van 40% ten opzichte van de gemiddelde uitstoot van het park in 2007! Deze ambitieuze doelstellingen hebben de autofabrikanten verplicht om energie-zuinige auto’s te ontwikkelen met brandstof-efficiënte motoren en geavanceerde aandrijfsystemen zoals Start-Stop, accumanagement en intelligente dynamo’s die de accu niet langer continu laden. Deze nieuwe technologieën zijn sterk afhankelijk van onze door eerste-montage-partners gehomologeerde AGM en EFB accu’s. De productie van micro-hybride auto’s is bijzonder sterk gestegen in Europa. Terwijl traditioneel gemotoriseerde auto’s nog steeds het merendeel van het park uitmaken, stijgt het percentage Start-Stop voertuigen exponentieel ieder jaar.

evolution
› 70% van de vandaag geproduceerde auto’s zijn uitgerust met een Start-Stop- en andere geavanceerde boordsystemen die het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot tussen 5% en 12% doen dalen.
› Start-Stop voertuigen vertegenwoordigen vandaag 15% van het wagenpark. Dit percentage wordt verwacht te stijgen tot 50% binnen de volgende 5 jaar.
› Start-Stop voertuigen zijn aangewezen op AGM en EFB accu’s die aan strenge OE-specificaties moeten voldoen.